سفارش تبلیغ
صبا ویژن

کیمیا کاسیان

نظر

در دوران بارداری فعالیت خانم ها کاهش می یابد؛چه در چند ماهه اول بارداری که انواع فعالیت ها مثل نشستن وبلند شدن و حتی پیاده روی زیاد می تواند مشکل ساز باشد و چه در ماه های آخر که وزن بالا می رود وشکم بزرگ مانع فعالیت می شود.البته خانم های باردار باید بدانند که در این شرایط نباید آنقدر فعالیت هایشان کم شود که دچار کسلی و کرختی شوند و بهتر است با فعالیت های هرچند آرام و محتاطانه، بدن شان را فعال نگه دارند؛ چرا که این مساله برای سلامت عمومی بدن بسیار مهم است. همچنین این فعالیت ها به خانم های باردار کمک می کند تا مقداری از کالری دریافتی را بسوزانند، اضافه وزن بیش از حد هم نداشته و زایمان راحت تری داشته باشند.دراین مطلب در مورد فعالیت های دوران بارداری صحبت می کنیم که باعث فعال ماندن بدن وعدم کرخت شدن و کسلی خانم های باردار می شود.

ورزش در دوران بارداری

چه میزان ورزش در این دوران توصیه می شود؟روزانه 30 دقیقه فعالیت آرام و ملایم در بیشتر روزهای هفته به مادران باردار توصیه می شود. آنها می توانند این 30 دقیقه را یکبار بطور کامل انجام دهند یا آن را به سه قسمت 10 دقیقه ای تقسیم کنند. باید با توجه به شرایط جسمی و محیط، ورزش مناسب خود را انتخاب کنند و نباید به هنگام فعالیت به مرز خستگی شدید برسند.

ورزش در دوران بارداریورزش در دوران بارداری

انواع ورزش هایی که دراین دوره توصیه می شوند

شنا: شنا و آب درمانی بهترین نوع ورزش در این مدت هستند. به دلیل آنکه درون آب سبک تر از روی زمین هستید، فشار کمتری به کمر وارد می شود. رفع حالت تهوع، تسکین درد سیاتیک و ورم مچ پا، ازجمله مزایای این نوع از فعالیت هستند، اما به خانم های باردار تنها راه رفتن درون آب توصیه می شود و شیرجه زدن و پریدن درون آب برای آنها بسیار خطرناک است.

پله نوردی: سرعت، ارتفاع و کشش مناسب را تنظیم کنید و زیاد خود را تحت فشار نگذارید.

دوچرخه ثابت: استفاده از دوچرخه ثابت در طول دوران بارداری، برای حفظ تعادل بهتر است؛ البته اگر حداقل 6 ماه پیش از بارداری دوچرخه سواری می کردید.

یوگا: یوگا در دوران بارداری برای تامین آرامش، انعطاف و افزایش تمرکز مزایای بسیاری دارد.

باید ها و نباید های خوراکی در دوران بارداری را از اینجا مطالعه کنید.

نکاتی که لازم است رعایت کنید :

در صورتی که به تازگی ورزش را شروع کرده اید، آرام وآهسته ورزش کنید و به تدریج ساعت آن را افزایش دهید.

در صورتی که ورزشکار حرفه ای هستید، لازم است دراین 9 ماه بیشتر احتیاط کنید و ازفعالیت شدید بپرهیزید.

از سونا، اتاق بخار و بطور کلی، تمام فعالیت هایی که دمای بدن را بیش از یک ونیم درجه افزایش می دهند، پرهیز کنید.

نرمش های گرم و سرد کردن را با حوصله وکامل انجام دهید. زیرا پس از تمام شدن زمان فعالیت،اگر بطور ناگهانی ورزش را متوقف کنید،خونی که در عضلات درحال گردش بوده،در عضلات تجمع یافته وبه دیگر قسمت های بدن،ازجمله جنین به خوبی خون رسانی نمی شود و احساس سرگیجه می کنید.

نرمش های کششی در باردارینرمش های کششی در بارداری